< Herkules køber Gothia
2011-01-04

Gothia Financial Group ostaa brittiläisen BCW Groupin

Gothia Financial Group on ostanut BCW Groupin, joka on johtava luotonhallinta- ja perintäpalveluiden tarjoaja Britanniassa.

Gothia Financial Group on ostanut BCW Groupin, joka on johtava luotonhallinta- ja perintäpalveluiden tarjoaja. Yhtiöllä on noin 400 työntekijää Britanniassa ja Irlannissa ja sillä on toimipaikat Glasgow’ssa, Stratford-upon-Avonissa, Manchesterissä, Leedsissä ja Dublinissa. Gothia Financial Group toimii seitsemässä maassa ja yhtiön Britanniassa jo harjoittaman liiketoiminnan sekä uuden kaupan myötä Gothiasta tulee B2C-sektorin johtava luotonhallinnan ja perinnän toimija Britanniassa ja Irlannissa.

”Gothia Financial Groupin liikevaihto on muutaman viime vuoden aikana kasvanut huomattavasti. Tämä kauppa on entisestään vahvistanut pyrkimyksiämme tulla suuremmaksi eurooppalaiseksi toimijaksi luotonhallinnan ja rahoituksen alalla”, Gothia Financial Groupin toimitusjohtaja Trond Kristian Andreassen sanoo.

 BCW:n vahvaan johtoon, pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja hyvään maineeseen perustuen molemmat osapuolet uskovat saavuttavansa merkittäviä synergiaetuja uusien palveluiden käyttöönottamisesta ja rajat ylittävän osaamisen jakamisesta. Kaupan myötä Gothian työntekijöitä tulee olemaan yli 800. Herkules Capitalin Senior Partner Morten Blix on erittäin tyytyväinen kauppaan: ”Näemme Gothian lupaavana kasvuyrityksenä. Gothian innovatiiviset ratkaisut huomioiden uskomme kasvun jatkuvan vahvana”, Blix sanoo.

BCW:n vuoden 2010 arvioitu liikevaihto on n. 200 miljoonaa Norjan kruunua. Yhtiö oli omistajajohtoinen julkinen osakeyhtiö, ja koko BCW:n johto jatkaa innostuneena työtään laajentuneessa yhtiössä toimitusjohtaja Bryan Mouatin aloittaessa Gothian Britannian ja Irlannin toimintojen maajohtajana.

Lisätietoja:


Gothia Financial Group:                                               

Trond Kristian Andreassen, toimitusjohtaja, puhelin +47 92 26 83 14

Herkules Capital:                                                         

Morten Blix, Senior Partner, puhelin +47 92 80 18 24

 BCW Group:                                                               

Bryan Mouat, toimitusjohtaja, puhelin +44 7967176671

 

Tietoa Gothiasta:


Gothia on johtava laskunhallinta-, rahoitus- ja perintäpalveluiden tarjoaja. Gothia Financial Groupin omistaa norjalainen Herkules Capital ja ennen kauppaa sillä on 420 työntekijää Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Britanniassa, Saksassa ja Alankomaissa.

Suomessa Gothia on toiminut vuodesta 2002. Vuosi 2010 oli Suomessa voimakkaan kasvun vuosi, liikevaihto kasvoi 40 prosentia edelliseen vuoteen verrattuna. Palvelut Suomessa keskittyvät myyntisaatavien rahoitukseen, kuluttajasaatavien ostoon sekä perintään. Toimistot sijaitsevat Helsingissä ja Turussa. www.gothiagroup.com

 

Tietoa BCW Groupista:


Toimittuaan alalla lähes 30 vuotta BCW Groupista on tullut Britannian johtava luotonhallinta- ja perintäpalveluiden tarjoaja. Maineikas BCW Group tarjoaa asiantuntevaa palvelua koko luotonhallinnan alalla sekä Britanniassa että Irlannissa. www.bcwgroup.com